Zoeken in deze blog

maandag 5 februari 2018

Het centrum van Hoogwoud wordt opnieuw ingericht


In het centrum van Hoogwoud aan de Ooster Boekelweg is een plan ontwikkeld voor de bouw van een Aldi, tankstation en appartementen met winkels. Er komt een plein voor de winkels en de weg tussen partycentrum OpStap en de te bouwen appartementen wordt opnieuw ingericht. Ook de Herenweg van de Oeverwal tot de Burgemeester Breebaartstraat wordt opnieuw bestraat. Het ontwerpvan het centrumplan Hoogwoud en het grootonderhoud Herenweg zijn besproken met de omwonenden en de bedrijven die in Hoogwoud gevestigd zijn. Hun inbreng zorgde ervoor dat het ontwerp is aangepast.

Voldoende parkeerplaatsen
Er komen voldoende parkeerplaatsen. De trottoirs zijn even hoog als de rijbaan, maar zijn afgescheiden door een brede band. De bestrating wordt uitgevoerd in gebakken materialen. Naast de huidige oversteekplaats voor Opstap wordt een extra voetgangersoversteekplaats gemaakt, zodat de mensen veilig kunnen oversteken van Opstap naar het pleintje dat voor de winkels wordt gemaakt.

Toeristisch overstappunt
Het centrum van Hoogwoud is een van de toeristische overstappunten in West-Friesland. Dit zijn herkenbare recreatieknooppunten die met de auto goed bereikbaar zijn. Op het pleintje voor de winkels komen zitbanken, fietsenrekken en een watertappunt in de vorm van een dorpspomp. Er wordt een informatiezuil geplaatst met informatie over fiets- en wandelroutes.

Bereikbaar
We houden rekening met de bereikbaarheid van het tuincentrum De Boet en de andere bedrijven in drukke tijden.

Overlast
Helaas kunnen we niet voorkomen dat de werkzaamheden overlast voor de omwonenden veroorzaken. Het kan gaan om geluidsoverlast, parkeeroverlast, het gebruikmaken van een omleidingsroute of het moeilijk(er) bereiken van uw woning. De gemeente Opmeer en de aannemer proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. Levert de situatie voor u problemen op, laat het ons weten. Dan kunnen we samen tot een oplossing komen. U kunt ons iedere werkdag van 09.00 – 10.00 uur bellen op telefoon 0226 – 363 333. U kunt ook een mail sturen naar gemeente@opmeer.nl.


Oud papier, afvalcontainers
Als de weg voor uw huis is opengebroken, dan vragen wij u uw afvalcontainers en dozen oud papier neer te zetten op een plek die wel bereikbaar is voor de vrachtwagens van HVC en het oud papier.  

Bereikbaar voor hulpdiensten
Uw woning blijft bereikbaar voor de hulpdiensten, zoals ambulance, brandweer en politie. Op www.nhbereikbaar.nl leest u hier meer over.

Bereikbaar buslijn …
Met Connexxion zijn er afspraken gemaakt voor de bereikbaarheid bij de wegafsluitingen. De bushaltes zijn verplaatst naar andere bestaande haltes. Houd hier rekening mee als u uw reis aan het voorbereiden bent. Informatie kunt u vinden bij uw oude halte of op www.connexxion.nl.

Contact en blog
Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u ons iedere werkdag van 09.00 – 10.00 uur bellen op telefoon 0226 – 363 333. U kunt ook een mail sturen naar gemeente@opmeer.nl

Downloads  
Voorbeeld uiterlijk Centrumplan.JPGjpg(115,96 KB) 
Plein Centrumplan.jpgjpg(458,06 KB)
16HB0315-NS-002-NIEUWE SITUATIE GROOT ONDERHOUD HERENWEG-BO-170914.pdf pdf(790,14 KB)
16HB0315-NS-001-NIEUWE SITUATIE HERINRICHTING CENTRUMPLAN-BO-170914.pdf pdf(1,39 MB)
16HB0315-DV-900-PRESENTATIE NIEUWE SITUATIE-DO -170404.pdf  pdf